Aquest esdeveniment, únic a Catalunya, vol generar consciència i deixar petjada sobre aquest model de construcció i, alhora, fomentar la col·laboració entre els professionals i empreses del sector.

L’Associació Comarcal d’Empresaris de Berguedà (ACEB) i l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB) treballen conjuntament amb el suport de les administracions locals perquè el certamen serveixi de plataforma per donar a conèixer la metodologia de la bioconstrucció, basada en erigir habitatges sostenibles, amb materials naturals i amb l’aprofitament de les energies renovables amb l’objectiu principal de buscar una màxima eficiència.

Els impulsors d’aquesta fira són Eduard Llop, David Casas i Jordi Pons tots ells vinculats al món de la salut a l’hàbitat i la bioconstrucció i tots ells exalumnes de l’Institut Espanyol de Baubliologie. Aquest equip de professionals ha traslladat la idea a l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) qui, compartint aquesta mateixa filosofia, ha decidit prendre part activa en la seva organització. La fira compta també amb el suport de l’Ajuntament d’Avià que cedeix les instal·lacions i espais necessaris per portar a terme les conferències i els tallers que aniran a càrrec de professionals reconeguts dins del món de la bioconstrucció i la salut de l’habitatge. A la zona d’expositors s’hi instal·laran empreses vinculades al sector de la bioconstrucció, energies renovables i tot tipus de serveis relacionats. A banda, també donen suport a la iniciativa, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

FIRHÀBITAT porta al Berguedà professionals de sector de la construcció, des d’arquitectes i aparelladors a promotores i constructores, així com empreses especialitzades en el sector de la bioconstrucció i proveïdors de materials. El certamen pretén difondre entre el públic general les possibilitats que ofereix la bioconstrucció, tant en obra nova com en reformes, així com els seus beneficis per a la salut; ser un punt de trobada i referència per a professionals del sector; ajudar a empreses i productors locals a difondre els seus productes i/o serveis; i convertir la comarca del Berguedà en un referent estatal en el món de la bioconstrucció, l’ecologia, la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

A més a més, la fira serà escenari de la trobada d’alumnes i exalumnes del Màster de Bioconstrucció que organitza l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB) amb el suport de l’Institut Alemany de Baubiologie (IBN). Durant tres dies, es realitzaran a Avià els seminaris d’especialització del màster, que inclouran els exàmens i la presentació de treballs reunint al Berguedà a desenes de professionals i tècnics especialistes en bioconstrucció.

 

Més informació a firhàbitat.com