Ivan Zamora treballa a l’ACEB des del setembre a través del Fem Ocupació per Joves. A la seva dreta, la tècnica d’inserció i orientació laboral Dolors Bové.
22 Des, 2016

Impulsem l'ocupació a través de programes d'inserció i formació

El 2017 l'ACEB incorpora una nova línia d'actuació dirigida a les persones entre 30 i 45 anys

Els programes, subvencionats per la Generalitat de Catalunya, serveixen per donar resposta a les necessitats de les empreses i de les persones de la comarca

L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà ha participat, aquest 2016, en la inserció al mercat de treball de 57 joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur i sense formació especialitzada, juntament amb altres associacions empresarials de Catalunya sota el paraigües de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, FEPIME. Aquestes accions s’han emmarcat dins el Fem Ocupació per a Joves, un programa que combina un contracte de feina d’un mínim de 6 mesos i formació vinculada al lloc de treball, juntament amb orientació i acompanyament a càrrec d’una persona especialitzada.

El Fem Ocupació per a Joves és un dels dos programes que ha promogut l’ACEB a través de la seva borsa de treball durant el 2016. L’altra línia d’actuació s’ha centrat en els majors de 45 anys a l’atur de llarga durada, amb un programa d’orientació i acompanyament. En total, s’han atès 65 persones a l’atur i s’ha visitat 100 empreses del Berguedà de tots els àmbits d’activitat i en especial del sector serveis, alimentació i comerç.

Segons el president de l’entitat Josep Fígols, “totes les accions s’emmarquen dins la borsa de treball de la pròpia associació amb l’objectiu de dinamitzar el mercat de treball comarcal enllaçant oferta i demanda”. I afegeix que l’ACEB “ha contractat un dels joves per donar resposta a aquesta necessitat i contribuir en la creació de nous llocs de treball a la comarca”.

Com a novetat el 2017, l’ACEB incorporarà una nova línia de treball, persones a l’atur entre 30 i 45 anys arribant així a tot el ventall de població activa. Els tres programes són subvencionats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’allargaran fins a principis del 2018.

Les persones a l’atur que pertanyin a aquests grups d’edat poden demanar més informació a l’ACEB. Pel què fa a les empreses que es plantegin augmentar la seva estructura aquest 2017, en el cas de participar-hi, comptaran amb bonificacions directes a la contractació. Al mateix temps la persona contractada es formarà d’acord amb les necessitats de l’empresa i el lloc de treball a ocupar.

Darrera modificació el Dijous, 22 Desembre 2016 17:07