24 empreses del Polígon de la Valldan participen a l’estudi per a la possible creació d’una comunitat energètica

  • Els resultats s’han presentat davant de les empreses interessades a l’ACEB

 

24 empreses del Polígon Industrial de la Valldan han participat a l’estudi per a la possible creació d’una comunitat energètica al Polígon de la Valldan.

 

Aquest dimarts, la seu de l’ACEB va acollir la presentació de l’estudi realitzat per Km0 davant d’una vintena de responsables de les empreses interessades, la majoria sòcies de l’Associació de Propietaris del Polígon de la Valldan i de l’ACEB.

 

Durant la sessió, el responsable de l’estudi va exposar els resultats extrets a partir de les dades de consum cedides per les mateixes empreses en les darreres setmanes. Aquestes xifres serviran perquè les empreses a títol individual, i també en conjunt, puguin analitzar el valor de consum i la necessitat aproximada de plaques fotovoltaiques per cobrir una part d’aquest consum, el potencial de megawatts segons les cobertes i les instal·lacions necessàries que farien falta en el cas que el projecte tiri endavant.

 

A més a més, es van donar a conèixer els detalls del funcionament de les comunitats energètiques, a partir d’alguns exemples i precedents que ja existeixen a la Catalunya Central, així com també informacions i dades aproximades sobre el cost que tindrien les instal·lacions, els possibles sistemes de repartiment de l’energia, així com de la part organitzativa i de gestió administrativa.

 

Ara, les empreses interessades, a banda de valorar els seus resultats a partir de les dades analitzades de cada activitat, hauran de valorar els costos, beneficis i interessos per poder prendre la decisió d’iniciar o no el projecte de crear una comunitat energètica, una plataforma d’autoconsum compartit o algun altre sistema d’autoconsum.

 

A la sessió hi va assistir el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols; el vicepresident de l’ADB, Sebastià Prat i, de manera telemàtica, el regidor de Polígons de l’Ajuntament de Berga, Moisès Masanas.