Curs formació a l'ACEB

L’ACEB formarà en administració a una desena de joves a través d’un contracte d’aprenentatge en empreses Destacats

La patronal és l’única entitat promotora del programa Formació Professional Ocupacional Dual al Berguedà amb l’objectiu recuperar la figura de l’aprenent i cobrir les mancances laborals en el teixit empresarial de la comarca

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha estat certificada com a centre formatiu del Servei d’Ocupació de Catalunya per oferir el certificat de professionalitat d’administració, arxiu, recepcionista i comptabilitat dins de l’oferta de Formació Professional Ocupacional Dual.

L’ACEB és l’única entitat promotora del Berguedà que ofereix aquesta nova línia formativa que pretén ser una eina per a les persones en situació d'atur sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral. L’objectiu del programa és millorar la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual, un certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge durant un any.

La patronal berguedana ha seleccionat 8 empreses del Berguedà, sòcies de la patronal, que s’han acollit al programa i que, per tant, rebran durant un any un dels joves d’entre 16 i 29 anys que s’han escollit per rebre aquesta formació amb contracte. Les empreses són les següents: Adiquímica SA (Berga), Agrícola Berga SL (Berga), Assessoria Puig-reig SL (Puig-reig), Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (Berga), Buscallà Anglerill SL (Gironella), Clau 21 Habitatge Integral SL (Berga), Serarols i Associats SL (Berga), Tesi Industrial Europa SL (Puig-reig).

Aquest programa combina la formació teòrica i l’aprenentatge pràctic a l’empresa, amb la voluntat de dotar a l’alumnat de totes les eines per accedir amb més facilitat a un lloc de treball un cop obtingut el certificat, i amb el valor afegit de disposar d’un contracte durant els dotze mesos en els que es desenvolupa la formació. El contracte és de 8 hores diàries, que es divideixen, aproximadament, en 5 hores de pràctiques a l’empresa durant els matins i 3 hores de formació teòrica a les tardes (un 75% d’estada a l’empresa i un 25% de teoria) per obtenir el certificat de professionalitat.

L’ACEB ha sol·licitat formar part d’aquest programa pilot i pioner al territori, amb l’objectiu de donar noves oportunitats als joves i, a la vegada, facilitar als empresaris la cerca de perfils professionals necessaris en el seu dia a dia. La patronal berguedana aposta per recuperar la figura de l’aprenent en els perfils i especialitats professionals més mancats a la comarca i que més reclamen les empreses. El d’administratiu, és un dels més demandats a la borsa de treball entre els socis de la patronal en ser, el Berguedà, una comarca amb sectors molt diversificats i on el perfil administratiu és molt transversal.

El programa de formació té un cost de 210.000 euros amb el qual es financen els contractes, així com la formació d’aquests joves i el seu seguiment i finalitzarà el gener del 2023. Si té bona acollida per part dels empresaris i els joves participants, l’ACEB es plantejarà l’opció de sol·licitar noves línies formatives de FPO Dual per a formar d’altres perfils professionals.