Moment de la reunió

L’ACEB i els Propietaris del Polígon de la Valldan es troben amb el nou regidor

El responsable de l’Ajuntament del Polígon Industrial, Moisès Masanas, es compromet a disposar d’un pla d’actuacions per la millora i el manteniment d’aquest espai industrial

El  nou regidor del Polígon Industrial de l’Ajuntament de Berga, Moisès Masanas, s’ha reunit amb l’Associació de Propietaris del Polígon de la Valldan i el president de l’ACEB.

Moisès Masanas s’ha trobat amb el president de l’associació del polígon, Miquel Canal i d’altres membres de la junta, i també amb Josep Maria Serarols, de la patronal berguedana, per presentar els objectius d’aquesta regidoria de nova creació que ha de servir per garantir un contacte directe amb l’associació de propietaris del polígon de la Valldan i l’ACEB i treballar per la millora d’aquest espai industrial.

Josep Maria Serarols ha valorat positivament aquest acostament de l’Ajuntament i el pas de crear una regidoria específica per treballar exclusivament pel polígon. En la mateixa línia s’han expressat els representants de la junta de l’Associació de Propietaris del Polígon. Han assegurat, però, que “el discurs de necessitats és repetitiu any rere any i ajuntament rere ajuntament”. En aquest sentit, van queixar-se de poca efectivitat en el manteniment i la millora del polígon. “Nosaltres som el contacte entre administració i els socis i estem farts de demanar millores de senyalització, millores de voreres, l’arranjament dels carrers, el canvi de direccions per millorar la seguretat...”, van explicar.  Els representants del polígon han demanat a Masanas una planificació anual i actualitzada de les actuacions que s’han de realitzar per tenir un control i una previsió, petició que Masanas ha acceptat i s’ha compromès a realitzar.

Moisès Masanas s’ha compromès a ser l’interlocutor directe entre l’Ajuntament i el polígon. En aquesta primera reunió ha demanat a l’associació que facin arribar aquesta llista de les principals necessitats per començar a treballar ja en aquesta planificació anual. “Hem de tenir la llista de greuges, prioritzar quines són les necessitats, posar-les al damunt de la taula i anar-les resolent de mica en mica de manera coordinada entre l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal”, ha dit el regidor.

Per a Masanas és “imprescindible” disposar d’un pla de manteniment del polígon  i “saber quines són les partides de serveis que es destinen realment a l’espai industrial i, les que no però siguin necessàries, cal tenir-les controlades per poder aprofitar més subvencions i ajudes”. En aquest sentit va fer referència a la nova convocatòria de la Diputació de Barcelona per a la millora de polígons prevista pel 2024, a la qual Berga ja va accedir i va obtenir-ne una ajuda directa fa dos anys.

Més enllà de fer manteniment, també s’ha de treballar per la projecció del polígon, creu Masanas. “Fer que la biomassa funcioni, que les empreses hi estiguin connectades i contentes, buscar línies de finançament per fer millores, tenir una visió de conjunt, projectes d’eficiència, optimització i circularitat d’aigua, renovació de les teulades de fibrociment...

El regidor ha avançat que un dels propers passos serà recopilar tota la informació de les actuacions, de manteniment i inversions previstes pel Polígon en l’exercici 2023, per treballar ja de cara al pressupost del 2024. “Farem una nova reunió al setembre per parlar de les necessitats i prioritzar-les i fer-ho de la mà de l’Associació. Mantindrem aquest contacte constant per vetllar que tot va com ha d’anar”, ha afegit.