La campanya de la Cuina del Bolet del Berguedà creix en nombre de restaurants i estrena la ruta de sopars maridats

Un total de 16 establiments oferiran menús especials del 15 de setembre al 15 de novembre

 

El Berguedà inicia una edició de la campanya de la Cuina del Bolet. L’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà impulsen, a les portes de l’inici de la tardor, una nova oportunitat per descobrir, a taula, el producte estrella de la comarca: el bolet. El 2022 es van servir uns 1.300 menús entre els restaurants participants en la passada campanya, una xifra que s’espera igualar o superar durant l’edició d’aquesta tardor ja que en aquesta ocasió es compta amb més restaurants participants.

Enguany, setze restaurants del Berguedà s’han adherit a la campanya que s’allargarà del 15 de setembre al 15 de novembre. Són tres restaurants més que l’edició del 2022, quan n’hi van participar tretze. Tots ells oferiran un menú diferent amb el bolet com a protagonista, des dels aperitius i fins a les postres, amb l’objectiu de donar a conèixer diverses maneres d’elaborar-lo.  Els preus d’aquests menús oscil·len entre els 30 i els 52 euros.

Aquest 2023 participen a la Cuina del Bolet Ca l’Amagat i Niu Nou (Bagà); La Barana, La Cabana, Cal Travé i Hotel Estel (Berga); Hostal La Muntanya (Castellar de n’Hug); Els Roures i Restaurant Font Freda (Castellar del Riu); El Recó de l’Avi (Guardiola de Berguedà); Restaurant El Castell (La Pobla de Lillet); Cal Marsalet i Cal Majoral (L’Espunyola); Cal Marçal (Puig-reig); Susèn (Saldes); Cal Candi (Vilada).

Els establiments, els menús, els dies que s’ofereixen, si cal fer reserva i tota la informació necessària es pot consultar al web www.cuinadelbolet.com. En paral·lel als menús, alguns dels socis d'HiT oferiran activitats relacionades amb el bolet.

La nova presidenta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, s’ha mostrat satisfeta per aquest increment de participants a la campanya i ha posat en valor l’esforç dels restauradors d’oferir preus ajustats amb productes de temporada i del territori, ja que a banda de bolets, les propostes ofereixen, dins de les possibilitats, productes del Berguedà. Tot i que la temporada de bolets encara no ha arrencat als boscos berguedans, Culell ha assegurat que “el bolet és una excusa per potenciar tots els productes de casa nostra i la gastronomia del territori”. A més, ha assegurat, “els cuiners tenen molta imaginació per oferir plats amb bolets, a l’espera que la temporada comenci en breu. Ens hem d’adaptar a la situació”.

 

Novetats de la campanya

La campanya també arriba amb novetats. Per una banda, l’estrena d’un nou col·laborador, Caves i Vins Oriol Rosell, que se suma a Abadal i es converteixen en els patrocinadors de la iniciativa. Els restauradors participants oferiran vins i caves d’aquests cellers en els menús de la Cuina del Bolet.

Per l’altra, tenint en compte la bona rebuda que va tenir durant la campanya de la tòfona i la caça, també s’ha organitzat la primera edició de la ruta de sopars-maridatges de la Cuina del Bolet. Durant set dijous, mentre duri la campanya, set dels restaurants oferiran una degustació dels menús maridats amb vins de la DO Pla de Bages, patrocinador d'aquests sopars. Els participants no només gaudiran d'un menú degustació a un preu promocional de 35 euros sinó que a més gaudiran de l'explicació i maridatge de diferents cellers del Bages i participaran en el sorteig de premis relacionats amb l'enoturisme. A la ruta dels sopars maridats hi participaran La Cabana (Berga), restaurant Font Freda (Castellar del Riu), Cal Marçal (Puig-reig), La Barana (Berga), Ca l’Amagat (Bagà), Cal Marçalet (L’Espunyola), Els Roures (Castellar del Riu). Les dates es publicaran properament.

A la presentació hi ha assistit, també, Sebastià Prat en representació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà; i membres de la junta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà: Jordi Badia, de La Cabana; Joan Casals, d’El Recó de l’Avi; Guillem Obradors, de Les Alzines Càtering i Albert Palau d’Indòmit.

La campanya compta amb el suport, també, del CCAM, la Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.