Andreu Veà, fibra òptica i el gran repte públic-privat

Per al president de la Internet Society, Catalunya té el rellotge aturat en telecomunicacions i noves tecnologies

Andreu Veà, més conegut com the internet biographer, va ser a l’ACEB en la conferència ‘Passat, present i FUTUR d’internet i noves tecnologies’, un acte organitzat per la comissió de noves tecnologies de l’associació d’empresaris, TICBerguedà

Gran repte públic-privat

Per Veà fibrejar el territori català és i serà un ‘gran repte públic-privat’. En paraules seves ‘no té sentit que la capital del Berguedà tingui el cable de fibra òptica encallat a l’entrada de la ciutat. Comparant-ho amb el cost d’altres inversions públiques, fibrejar és més econòmic.

Va explicar que en comparació amb altres països anem 19 anys tard. Si pensem que hi ha llocs que tenen més de 1.000 megues, les agulles del rellotge no estan aturades sinó que van en sentit contrari.

Punta de llapis o diamant, tot depèn de les connexions

Ja cap al final de la conferència, Andreu Veà va destacar la importància de la xarxa de contactes (social networking) de les empreses. L’àtom de carboni, segons com s’interconnecti, pot donar lloc al grafit o a un diamant. Les propietats no resideixen en els propis àtoms de carboni sinó que són el resultat de la manera en com s’interconnecten. Així, fàcilment es pot equipara aquest exemple a les persones. La nostra visió i agilitat dependrà de la xarxa de contactes (social networking) que tinguem.

Una idea molt simple portaria a un resultat inimaginable

Andreu Veà s’ha entrevistat durant els últims 20 anys amb totes les persones que han contribuït d’una manera o altra al naixement d’Internet. Una de les curiositats és que l’inventor del router cobra 1 € per cada unitat venuda a tot el món.
Al final de la conferència Veà va projecta un vídeo amb les futures aplicacions de les noves tecnologies, més en concret nanotecnologia.

Podeu veure el video sencer de la conferència "Empresa i fibra òptica. Passat, present i FUTUR de noves tecnologies" a continuació: