Tecnologies d’identificació, el substitut del codi de barres

TICBerguedà presenta les tecnologies d’identificació per radiofreqüència

Imagineu-vos una tecnologia capaç d’oferir simultaneïtat, fiabilitat, control...

Les tecnologies d’identificació per radiofreqüència (anomenades RFID) tenen un futur prometedor. Bona part per les seves aplicacions generaran nous models de negoci que són més a prop del que sembla. A la xerrada organitzada per la comissió de noves tecnologies TICBerguedà se’n va fer una petita demostració. Va anar a càrrec de dues empreses expertes en la matèria: Neikom i Idesoftware, totes dues amb seu al Berguedà, reconegudes a nivell nacional i internacional.

La identificació per radiofreqüència (RFID) és un sistema que permet la transmissió d’informació sense contacte. Es basa en la incorporació d’una etiqueta o tag a un objecte que és reconeguda per un lector o antena a través d’ones de ràdio.

rfid webLes seves aplicacions són variades, des dels controls d’accessos en espais ja sigui amb empremtes dactilars o reconeixement facial (biometria), fins al control d’estocs en magatzems oferint una informació detallada a l’instant dels productes i les seves ubicacions reals. De fet l’ús d’aquesta tecnologia per ones de ràdio està molt estesa en els controls de producció i traçabilitat, doncs permet una gestió individualitzada del producte durant tota la cadena de subministrament, oferint un estalvi de temps i un control de la qualitat excel·lent.

Una altra de les utilitats de les RFID és en el cronometratge d’esdeveniments esportius. De la demostració va quedar clar que una antena és capaç de llegir multitud d’etiquetes simultàniament amb un marge d’error gairebé a zero. En aquest cas les etiquetes són els xips que duen els participants de la prova, i que els trobem inserits ja sigui en una polsera o en un dorsal.

Acostar les noves tecnologies a les empreses i a la societat és un dels objectius pels quals va ser creada la comissió TICBerguedà. La xerrada “Tecnologies d’identificació, com les puc aplicar a l’empresa” ha marcat l’inici de les seves activitats per aquest 2015. Properament es posaran en marxa trobades informals amb empreses a fi de resoldre dubtes TIC.

Podeu seguir tota la informació de TICBerguedà a:

Twitter: https://twitter.com/TicBergueda

Pàgina web: http://www.aceb.cat/index.php/noticies/actualitat-tic-bergueda

Podeu veure la presentació ppt de la xerrada al final de l'article.