La Comissió TIC reclama el desplegament de la fibra òptica

La Comissió TIC es reuneix amb el director general de Telecomunicacions Carles Flamerich per saber l'estat de la fibra òptica al Berguedà

La Comissió TIC s'ha trobat amb el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació Carles Flamerich; i el director del Pla Catalunya Connecta Antoni Solé, per reclamar el desplegament de la fibra òptica al Berguedà.

A la trobada, on també hi ha assistit l’alcalde de Berga Juli Gendrau i el president del Consell Comarcal Sergi Roca, s’ha pogut saber que entre el 2012 i el 2013 s’executarà el desplegament del cablejat que permetrà conduir la fibra òptica a Berga i al Polígon industrial de La Valldan, aprofitant que en aquests moments ja existeix la xarxa troncal a l’eix del Llobregat. L’ajuntament s’ha compromès en aquest aspecte.  Ara bé, fins el 30 de juny no se sabrà quin operador ho farà. També hi haurà un operador que haurà d’ampliar la capilaritat a la resta del municipi.

Segons el president de la Comissió TIC, Lluís Brucet:
Hem de fer mes pressió als diferents ens per poder avançar en la implementació de la fibra òptica. Fins ara el desplegament ha estat lent, i si ho mirem un any enrere hem avançat poc, cal accelerar-ho”.

Quan la Comissió TIC va néixer va diagnosticar que la falta de fibra òptica al Berguedà era una deficiència molt remarcable, i alhora un tema molt demanat per facilitar la introducció de noves empreses i també per a la millora en les empreses que ja hi ha ara. Per això, es va proposar com a objectiu principal cablejar Berga i la zona del polígon industrial de La Valldan.

La trobada va tenir lloc al Pavelló de Suècia, després que el director general de Telecomunicacions Carles Flamerich i el director del Pla Catalunya Connecta Antoni Solé presentessin el projecte BAR-SAT, Banda Ampla Rural Satèl•lit, que permetrà la cobertura de banda ampla via satèl•lit a zones on fins ara no n’hi havia.