El futur de l'FP al Berguedà

A la comarca es fa necessari implantar nous cicles de formació professional, principalment a la branca de la indústria agroalimentària

Al Berguedà hi ha 8 cicles formatius de Grau Mig (públic), i 1 cicle de Grau Superior (concertat). Donat el potencial de la indústria agroalimentària a la comarca i la falta de personal qualificat, implantar un CFGS agroalimentari és un pas estratègic necessari.

El passat dilluns 18 de novembre es van presentar en primícia les conclusions de l'estudi sobre l'impuls d'un Clúster del sector Agroalimentari al Berguedà, un treball realitzat amb varies empreses del sector promogut pel Consell Comarcal del Berguedà, l'Agència de Desenvolupament econòmic i l'ACEB.

Des del Consell Català de Formació Professional i de l'Ajuntament de Puig-reig es va presentar el mapa de la formació professional a la comarca (oferta educativa). Les conclusions: es fa necessari augmentar 3 línies de CFGM d'oferta pública i d'implementar els CFGS. En aquest sentit s'aposta per un cicle de grau superior agroalimentari que tindria com a àmbit el Berguedà però també part de la Catalunya Central com el Bages, Moianès, Solsonès, Lluçanès i Cerdanya.

Es proposa l'IES de Puig-reig com a centre impartidor per les seves instal·lacions, situació geogràfica, i alhora per ser un centre on s'està impartint en l'actualitat el curs d'accés als cicles formatius de grau superior.

Podeu descarregar-vos les presentacions de la jornada al peu de l'article.