Motors econòmics i atur centren un inèdit Fòrum econòmic del Berguedà

Gairebé un centenar de persones han escoltat les propostes dels empresaris a la 4a edició del debat que es presentava amb un canvi de format

Gairebé un centenar de persones han escoltat la visió i propostes de futur dels empresaris i la FILA 0 per a la promoció del Berguedà

La sala d'actes de l'ACEB ha quedat petita a la 4a edició del Fòrum econòmic del Berguedà, que es presentava amb un canvi de format, essent per primer cop protagonistes els empresaris: Maria Cosp, Món Homeocèutic; Jordi Rovira, Els Casals; Joan Barniol, Berga Resort; Joan Boix, Serradora Boix i Josep Fígols, Tecníber. També hi havia de ser present Jordi Millan de Gintonic.cat però motius personals li ho han impedit. 

Els motors econòmics i la seva especialització, l'economia submergida, l'atur, la fuga de talent, i el paper de Berga com a capital de comarca, han estat els temes principals del debat moderat pel periodista i empresari Xavier Gual, si bé també cada empresari ha pogut donar la seva visió respecte el seu sector. Així, vistes les mancances i punts forts del Berguedà, han sortit propostes com la salut com a motor econòmic, o bé l'espai únic de l'ocupació al Berguedà que ubiqui en un sol punt tant els demandants d'ocupació com les empreses que cerquen personal.

També la FILA 0, conformada per representants de diferents partits polítics i altres entitats com CaixaBank o la Fundació Universitària del Bages, ha tingut el seu paper durant el Fòrum, complementant i oferint altres punts de vista a la segona part del debat.

Aquesta 4a edició es presentava amb un format inèdit al tractar-se d'un any sense eleccions que ha volgut donar protagonisme als empresaris/es. La propera edició es celebrarà abans de les eleccions municipals del 2015.  

En aquest enllaç podeu consultar el RECULL DE DADES DEL 2014


Ha col·laborat en el aquesta edició:

 


logo caixabank
 montajes rus ok

Els vídeos: