20 febrer, 2014

L’ACEB visita tot el procés de producció de l'empresa KNAUF

La fàbrica de Guixers dissenya i produeix una variada gamma de plaques de guix laminat amb destí principal el mercat francès

Després d'encadenar uns quants revolts a la carretera de Berga direcció Sant Llorenç de Morunys, s’arriba al punt quilomètric 28,5 on es troba la KNAUF, una fàbrica de plaques laminades de guix instal•lada al terme municipal de Guixers (Solsonès) des del 1991, i que actualment compta amb 96 treballadors

La nau de Guixers pertany al grup KNAUF, una empresa familiar amb fàbriques repartides per tot el món. En aquesta ocasió l’ACEB ha pogut visitar la nau de la mà del director, Thomas Stiefvater, recorrent els 350 metres de longitud de la línia de producció i les diferents naus de processament com la planta de calcinació o el magatzem d’additius per a la gamma de plaques.

'L'empresa fabrica plaques per a 8.300 camions que surten cap a diversos destins, principalment a França' 

Es tracta d’un procés que, des de la descàrrega dels camions procedents de la guixera fins al carretó elevador que s’emporta el producte final, fabrica plaques per a 8.300 camions (dades 2013) que surten cap a diversos destins, principalment a França.

La Knauf tot i pertànyer al Solsonès té força vincles amb Berga. Cada dia, hi ha servei de transport públic en horari matí, migdia i vespre per portar treballadors del Berguedà (un 50 % de la plantilla actual).

I és que un dels aspectes que es van recalcar a la reunió és la falta de millores generals a la carretera de Berga, en especial a la banda pertanyent a la província de Barcelona. Van recordar que quan el 1991 la Knauf es va establir a Guixers, des de la Generalitat se’ls va prometre una millores que no han arribat mai.

'A la reunió es va recalcar la falta de millores generals a la carretera de Berga, en especial a la província de Barcelona'

D’aleshores ençà l’empresa ha fet vàries peticions al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

A banda d’aquest aspecte, en un dels fets en què l’empresa ha destinat més esforços últimament és en l’eficiència energètica. Exemple d’això són els carretons elevadors que funcionen amb gas natural comprimit.

Actualment l’empresa té els certificats ISO 9001 Gestió Qualitat, ISO 14001 Gestió Ambiental, ISO 14006 Gestió Ecodisseny i Certificat OHSAS 18001 Gestió Seguretat, per la millora contínua dels processos per guanyar en qualitat tècnica, funcional, ambiental i en seguretat.

Darrera modificació el Dilluns, 24 Febrer 2014 16:38