167 assistents han participat al webinar sobre Intel•ligència Artificial

La sessió online ha donat a conèixer els conceptes generals de la Intel·ligència Artificial a les empreses, emprenedors i a totes les persones interessades en aquesta disciplina

Organitzada per ACCIÓ, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, i l’ACEB, la sessió ha servit per revisar els conceptes bàsics de la Intel·ligència Artificial. En Carles Gómara d’ACCIÓ ha compartit la millor manera d’iniciar-se en aquesta temàtica i ha donat resposta a les inquietuds dels assistents, amb l’ajuda d’exemples i situacions pràctiques.

En el webinar s’ha explicat la diferència entre intel·ligència artificial dèbil,  intel·ligència artificial forta i superintel·ligència artificial i tots els seus components tecnològics. Sense perdre en cap moment la part pràctica, la ponència s’ha centrat en explicar els principals sectors d’aplicació de la intel·ligència artificial, com ara les finances, els continguts digitals i l’energia i recursos, entre d’altres.

La intel·ligència artificial es va inventar fa dècades i s’utilitzava principalment en els robots, però els avenços en aquesta tecnologia i la seva democratització estan expandint les seves barreres cap a nous sectors i aplicacions que s'acosten cada vegada més a la nostra vida diària. D’aquí la importància de saber-ne els trets característics per implementar-los en les empreses. És una de les tecnologies que més impacte pot generar tant en la vida quotidiana dels ciutadans com en el teixit econòmic i empresarial.

Amb aquesta iniciativa, que es va celebrar el dijous 27 de maig, es pretén acostar la intel·ligència artificial a tots els públics.