L’ACEB inicia la formació d’electromecànica a catorze joves a través d’un contracte d’aprenentatge en empreses

La patronal repeteix com a única entitat promotora del programa de Formació Professional Ocupacional Dual al Berguedà, aquest cop amb els estudis d’electromecànica, amb l’objectiu de cobrir les mancances laborals en el teixit empresarial de la comarca

 

A la recta final del curs d’administració, arxiu, recepcionista i comptabilitat que va iniciar-se al febrer, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà repeteix com a entitat acreditada pel Servei d’Ocupació de Catalunya per oferir un nou certificat de professionalitat de l’oferta de Formació Professional Ocupacional Dual, en aquest cas, de manteniment industrial electromecànic.

L’ACEB torna a ser l’única entitat promotora del Berguedà que ofereix aquesta línia formativa que pretén ser una eina per a les persones en situació d'atur sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral. L’objectiu del programa és millorar la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual, un certificat de professionalitat i un contracte de formació en alternança durant un any.

Tretze empreses sòcies de la patronal berguedana shan acollit al programa i rebran durant un any els joves d’entre 16 i 29 anys que s’han escollit per rebre aquesta formació amb contracte. El curs s’iniciarà l’1 de desembre i les classes tindran lloc a l’Escola Diocesana de Navàs, sòcia de l’ACEB, que disposa de l’expertesa i de tot el material i recursos que es necessiten per al desenvolupament de la formació.

Aquest programa combina la formació teòrica i l’aprenentatge pràctic a l’empresa, amb la voluntat de dotar a l’alumnat de totes les eines per accedir amb més facilitat a un lloc de treball un cop obtingut el certificat, i amb el valor afegit de disposar d’un contracte durant els dotze mesos en els que es desenvolupa la formació. El contracte és de 8 hores diàries, que es divideixen, aproximadament,  pràctiques a l’empresa i formació teòrica (un 65% d’estada a l’empresa i un 35% de teoria) per obtenir el certificat de professionalitat.

Després dels bons resultats que s’estan assolint amb el primer curs, aquest 2022, l’ACEB ha sol·licitat tornar a formar part d’aquest programa pioner, amb l’objectiu de donar noves oportunitats als joves i, a la vegada, facilitar als empresaris la cerca de perfils professionals necessaris en el seu dia a dia. La patronal berguedana aposta per recuperar la figura de l’aprenent en els perfils i especialitats professionals més mancats a la comarca i que més reclamen les empreses.