FPO Dual FPO Dual

8 alumnes obtenen el certificat de professionalitat d’administració a l’ACEB

La meitat de les joves continuaran treballant a l’empresa on han realitzat el contracte de formació i aprenentatge

 

Vuit alumnes han finalitzat amb èxit el curs de Formació Professional Ocupacional Dual que ha impartit l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà. Les joves han obtingut el certificat de professionalitat d’activitats administratives en la relació amb el client i aquest dimarts, han recollit el títol en un acte que ha tingut lloc a la seu de l’ACEB.

L’ACEB ha estat certificada pel Servei d’Ocupació de Catalunya per oferir aquest programa que vol millorar l’ocupabilitat dels joves de 16 a 29 anys mitjançant la formació dual, un certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge durant un any. Les alumnes han rebut 450 hores de formació que han combinat amb 1.314 hores de jornada laboral i amb remuneració econòmica a vuit empreses del Berguedà, sòcies de l’ACEB que han participat al programa.  De les vuit alumnes, quatre continuaran contractades a l’empresa on han realitzat aquestes pràctiques, i a més a més, en finalitzar aquest certificat totes rebran assessorament i acompanyament laboral durant tres mesos, a banda d’entrar a formar part de la borsa de treball de l’ACEB.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha felicitat a totes les joves i ha assegurat que l’èxit no rau en continuar o no amb contracte a l’empresa on han realitzat les pràctiques, sinó en l’experiència i l’aprenentatge que han adquirit durant el programa que els ha permès ser una més de la plantilla i conèixer la realitat de l’entorn laboral. “Aquest fet us obre encara més les portes a l’hora de buscar feina”, ha afirmat. Per a Serarols el programa és una “aposta” de l’ACEB per cobrir les necessitats laborals de les empreses sòcies i a la vegada, oferir noves oportunitats a joves a accedir al món laboral. 

Serarols també ha agraït la implicació de les empreses en el programa. Alguns dels seus representants que han assistit a l’acte han valorat positivament l’experiència del curs i de l’estada a l’empresa de les joves, tant per la seva implicació com pels coneixements i el creixement adquirit durant el darrer any.

Amb aquesta titulació les sortides professionals de l’àmbit administratiu, comercial i de gestió són moltes: telefonista-recepcionista d'oficina, empleat administratiu de serveis d'emmagatzematge i recepció, recepcionista en establiments diferents d'oficines, en general, hostessa d'informació, operador enregistrador de dades en ordinador, auxiliar administratiu amb tasques d'atenció al públic, no classificats anteriorment, auxiliar de suport administratiu a la gestió de compra i/o venda, auxiliar administratiu comercial o auxiliar de control i informació.

La patronal berguedana ha estat la única entitat promotora d’un programa de FPO Dual al Berguedà, primer amb aquest certificat d’administració i des de finals d’any, també amb el programa de FPO Dual d’electromecànica industrial, que estan cursant dotze joves amb sessions teòriques a l’Escola Diocesana de Navàs i amb contracte laboral de formació en alternança en empreses de la comarca.