Reunió conseller de Territori

El conseller de Territori es compromet a estudiar “noves fórmules” per garantir sòl industrial per a les empreses del Berguedà

Juli Fernàndez entoma la proposta de l’ACEB per explorar més opcions per diferenciar les necessitats de les empreses més petites de les que requereixen sòl industrial de gran format al polígon d’Olvan

 El conseller de Territori, Juli Fernàndez, es compromet a estudiar la proposta que li ha traslladat l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i a buscar “noves fórmules” per solucionar la manca de sòl industrial al Berguedà.

El màxim representant del departament de Territori s’ha reunit aquesta setmana amb representants i socis de l’ACEB, acompanyat del Secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i de Moisès Masanas en una trobada on també hi ha assistit l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat. Juli Fernàndez ha assegurat que el departament treballarà, per una banda, per activar el més aviat possible les properes fases del polígon d’Olvan per donar resposta a les petites i mitjanes empreses, i per l’altra, a explorar “noves fórmules” per aconseguir que les empreses que requereixen sòl industrial de gran format de manera urgent no marxin del Berguedà. Una proposta plantejada per la patronal berguedana, conjuntament amb l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, per aconseguir desencallar d’una vegada la  manca de sòl a la comarca.

En aquest sentit, Fernàndez ha fet referència a d’altres casos d’èxit que ja s’estan duent a terme, per exemple al polígon de Cardona i que poden exportar-se al polígon d’Olvan. Aquestes noves fórmules passen per la col·laboració entre privats i públics, és a dir, entre les empreses interessades en ser presents al polígon i l’Incasòl. Fernàndez ha entomat el compromís perquè el departament iniciï les converses entre els agents implicats per començar a treballar.

L’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, així com Josep Maria Serarols, president de l’ACEB, s’han mostrat predisposats a implicar-se i a tirar endavant aquesta nova proposta per explorar aquests nous camins i aconseguir, fermament, que les empreses que necessiten fer créixer la seva activitat puguin fer-ho sense haver d’abandonar el territori. Serarols ha recordat que “és imprescindible garantir que aquestes activitats no marxin i que les empreses trobin el seu espai a la comarca”.

Durant la reunió també s’han repassat alguns dels temes de l’agenda berguedana pel que fa a infraestructures, com la millora de la C-16 entre Berga i Bagà, les actuacions a les carreteres C-26 per millorar les connexions amb el Solsonès, o les ja anunciades obres de la variant de Sagàs. També s’han tractat d’altres accions que el departament desenvoluparà al Berguedà, com la inclusió de la comarca el sistema tarifari integrat del transport públic a partir de la tardor, acabant així amb la històrica discriminació pels veïns i veïnes del Berguedà en l’àmbit del transport públic; així com l’estudi que s’ha iniciat per la possibilitat de fer arribar el tren a Sallent.