Noves vies de finançament per a empreses

L'acord entre l'ACEB i el CIESC permetrà una atenció personalitzada a les empreses que sol·licitin finançament extern

La seu de l'ACEB va ser escenari de la presentació de les línies de finançament de l'Institut Català de Finances a càrrec dels promotors i assessors del CIESC; Rosa Pons, Josep Milà i el secretari general del mateix ens, Lluís Polo

En el transcurs del mateix acte, la patronal berguedana i el Consell Intersectorial d'Empresaris van signar un acord de col·laboració que estableix una línia de comunicació directa entre pimes, autònoms i l'ICF. Les empreses associades a l'ACEB que sol·licitin informació sobre finançament seran ateses per un promotor financer del CIESC, homologat per l'ICF.

El promotor farà un primer filtre, és a dir, focalitzarà les necessitats de l'empresa i escollirà la millor opció de finançament en funció del projecte. Un cop decidit un o més productes de finançament, el promotor ajudarà en la recollida de la documentació necessària i la presentarà a l'Institut Català de Finances.

En cas que per la concessió del finançament hagi d’intervenir una entitat financera, el promotor ajudarà a escollir l’òptima i s’acompanyarà a l’empresari en la negociació de les condicions.

Tal com explica Josep Milà, economista promotor del CIESC, "l'empresa tindrà un accés privilegiat i ràpid per saber quina línia pot demanar i podrà definir el seu pla estratègic dels propers 2-3 anys". Ara bé, Milà també va remarcar la necessitat que cada empresa faci prèviament una autodiagnòsi dels seus objectius a llarg termini abans de sol·licitar finançament.

A la xerrada es van veure les principals línies de finançament que té obertes l'ICF, destacant la línia Coinversió que compta amb inversors privats (business angels), els microcrèdits i la línia emprenedors aprovada el passat mes de maig i que està pendent de comercialitzar.

Vegeu el detall de totes les línies al document adjunt.