Bosch: "L'empresari s'ha de comprometre en el seu projecte"

Albert Bosch va posar el punt i final a l’Assemblea anual de socis de l’ACEB davant d’un públic expectant

Podríem dir que és maratonià, escalador, corredor de ral•lis, expedicionari, alpinista, aventurer... i emprenedor. Bosch compagina amb èxit totes aquestes disciplines a la seva vida.

Precisament al llarg de la conferència que va fer a la seu de l'ACEB i que portava per títol “Passió per l’objectiu” va relacionar el món de les aventures amb l’empresarial, establint paral•lelismes que a simple vista poden semblar oposats.

Per Bosch, el més important és saber per què es vol aconseguir un objectiu, ja que d’aquesta manera “la persona és més forta davant les adversitats i la incertesa”. Ara bé, cal que l’empresari tingui un compromís total amb el seu projecte, seguir un business plan per poder-lo acomplir, tot i que en cas de fracàs “vol dir que l’emprenedor s’enfonsa juntament amb el seu projecte, ja que no té un pla alternatiu”.

Però per a l’èxit o el fracàs sovint hi ha una etapa de risc que segons Bosch cal saber gestionar i si es pot, eliminar. És així com ho procura ell en les seves expedicions, la darrera al Pol Sud, on abans d’embarcar-se en el projecte es va fer extirpar l’apèndix.

Va remarcar, però, que pensar en l’objectiu pot arribar a bloquejar la tasca empresarial; el més viable és pensar en assolir quelcom a curt termini i així successivament (és així com ho fa ell, per exemple, al Ral•li Dakar).

Albert Bosch va acabar la conferència encoratjant al públic a ser realista i positiu, i a confiar en les seves possibilitats d’èxit.