Noves línies de finançament per a pimes i autònoms davant l’emergència del Covid-19 Destacats

Els governs català i espanyol han aprovat un seguit de mesures per fer front a la crisi provocada pel Covid-19. Entre les mesures, s’inclouen línies de crèdit per a les petites i mitjanes empreses i els autònoms.

Cal tenir en compte que les mesures de suport financer per a empreses i autònoms anunciades fins ara es basen en préstecs que es concediran en determinades condicions. Es  recomana preparar documentació demostrativa de caiguda d’activitat que corrobori la cancel·lació de comandes o la caiguda d’activitat. En aquest sentit, s'aconsella fer una estimació de les necessitats de finançament per tal d’ajustar la quantitat sol·licitada i així no sobreendeutar la companyia.

Quines mesures de suport financer ha aprovat el Govern central?

S'ha procedit a ampliar la línia de finançament Thomas Cook - ICO a totes les empreses i autònoms del sector turisme, independentment de si estant afectades o no per la insolvència de l’operador. Les entitats que, de moment, gestionen aquests crèdits són BBVA, Santander i BBC (Grupo Cajamar).

Mesures econòmiques de la Generalitat 

Amb l'objectiu de mitigar els efectes econòmics del COVID-19 sobre el nostre sector turístic, us informem que des del Govern posem a disposició de les empreses una línia de crèdit de 1.000 milions d’euros que es formalitzarà  a través d’entitats financeres amb l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) o d’Avalis de Catalunya. 

S’ha establert una línia de crèdit ICF-Avalis que es gestionarà a través de les entitats financeres i, en principi, serà multisectorial.

Línia de crèdit ICF-Avalis