20 Maig, 2021

L’ACEB ofereix eines a les empreses per a transformar-se digitalment i millorar en ciberseguretat

Juntament amb l’Agència de Ciberseguretat i Foment Nacional, l’ACEB ha proposat un seminari virtual amb la participació d’una trentena d’empreses de la comarca

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha acollit aquest mes de maig un seminari virtual sobre ciberseguretat dirigit al sector empresarial de la comarca. La sessió forma part del programa Digitalitza’t, de Foment de Treball Nacional i amb la col·laboració de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses. Van participar-hi més d’una trentena d’empreses del Berguedà amb la intenció de millorar en aspectes digitals i conèixer recursos per protegir-se i quins són els riscos que poden evitar.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, va obrir la sessió que va comptar amb la participació de Maria Mora, directora del departament d’Innovació del Foment del Treball. El gruix del seminari, però, el va protagonitzar  Josep de la Casa, formador de l'Agència de Ciberseguretat, que va explicar als participants els detalls de la campanya #NegoCibersegur que està a disposició de les empreses, amb diversos recursos gratuïts per tal que les empreses puguin començar a preparar-se i a protegir-se digitalment amb petites accions. Va destacar la importància de la ciberseguretat per evitar la pèrdua i el robatori de dades, per evitar que es vegi compromesa la reputació del negoci, i per evitar pèrdues econòmiques. De la Casa va donar a conèixer eines existents a l’abast de les empreses per conèixer quin és el seu nivell de seguretat digital i recursos per poder-la millorar.

També va participar al seminari Matías Oliver, gerent del Centre Informàtic del Berguedà (CIB) soci de l’ACEB. Oliver va donar a conèixer tres exemples diferenciats d’empreses i administracions que han necessitat els seus serveis com a professional del sector de la informàtica en matèria de ciberseguretat.

La ciberseguretat ha esdevingut un element molt important per a les empreses. La informatització i l’ús de la tecnologia s’han incrementat els darrers anys i, especialment, hi ha hagut un gran salt recentment, a causa de la implantació de les mesures de restricció de la mobilitat a conseqüència de l’emergència sanitària causada per la covid-19. Des de l’ACEB apostem per continuar oferint recursos als nostres socis per a millorar la seva transformació digital, tal i com es proposa en un dels eixos de la #VisióACEB.

Darrera modificació el Dijous, 20 Mai 2021 09:57