Èxit rotund de la Primavera Ciclista del Berguedà

  • La Primavera Ciclista del Berguedà ha estat un exemple de treball en equip i de col·laboració entre el sector públic, el sector privat i la societat civil.

 

La Primavera Ciclista al Berguedà ha estat un èxit rotund, assolint una gran participació en totes les activitats organitzades, col·laborant en la promoció i dinamització de l’etapa de la Volta Catalunya al Berguedà i generant un impacte positiu destacat a la comarca.

La iniciativa ha estat impulsada per un grup de treball format per persones a títol individual, l’Ajuntament de Berga,  l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i ha tingut com a punt àlgid l'etapa de la Volta a Catalunya 2024 que va omplir el Berguedà el passat dissabte. La jornada va ser un èxit i va superar les expectatives amb un gran nombre de persones que van sortir a les carreteres per animar els ciclistes.

Però de fet, totes les propostes organitzades en les darreres setmanes emmarcades en aquesta Primavera Ciclista del Berguedà han tingut una gran acollida com ho demostra, per exemple, la gran expectació que va tenir la Portal Attack Short Track aplegant prop de 2.000 persones al passeig de la Pau de Berga; la cronoescalada popular a Queralt que va esgotar els 200 dorsals disponibles; o l’interès pel cicle de xerrades a l’entorn del ciclisme que gairebé totes han penjat el cartell de complet; sense deixar de banda les exposicions, àpats populars, taules rodones i d’altres actes que han omplert l’agenda dels darrers dies.

El treball en equip, clau de l'èxit

L'èxit de la Primavera Ciclista al Berguedà ha estat possible gràcies al treball coordinat de totes les persones, entitats i administracions implicades. La Primavera Ciclista del Berguedà ha estat un exemple de treball en equip i de col·laboració entre el sector públic, el sector privat i la societat civil. Un paper imprescindible l’han tingut les empreses col·laboradores que, a través de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, hi han aportat recursos econòmics que han permès tirar endavant amb la programació d’activitats. També cal destacar els esforços i dedicació i hores de tots els voluntaris que hi ha treballat per fer-ho possible i dels tècnics i personal de les administracions.

Un impacte positiu en la comarca

La Primavera Ciclista del Berguedà i el pas de la Volta Catalunya 2024 ha tingut un impacte positiu important a la comarca. Més enllà de la promoció del ciclisme com a esport i de demostrar el potencial que té aquesta disciplina al Berguedà, la iniciativa ha contribuït a dinamitzar l'economia local, a donar a conèixer els atractius naturals i turístics del Berguedà i en definitiva a posicionar la marca Berguedà i ciclisme en múltiples mercats.

Des de l’equip impulsor, volem donar les gràcies a tothom qui hi ha cregut i hi ha apostat per fer-ho possible.