L'ACEB demana a les institucions major celeritat i coordinació per convertir el Berguedà en destinació turística ciclista referent

  • La patronal defensa una estratègia i l’execució de propostes vinculades a la millora de les infraestructures, la promoció, el suport a les empreses i la dinamització d’un calendari d’activitats

L'èxit de la Primavera Ciclista al Berguedà confirma el potencial de la comarca com a destinació turística ciclista. L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) demana a les institucions responsables augmentar els esforços per planificar i  sobretot executar amb major celeritat els mecanismes necessaris per aprofitar aquest potencial i convertir el Berguedà en un referent del cicloturisme a Catalunya.

L'ACEB considera que la Primavera Ciclista i el pas de la Volta Catalunya pel Berguedà ha de ser el punt d’inflexió per abordar amb molta més ambició el projecte perquè la comarca es converteixi en un destí ciclista atractiu durant tot l'any. Cal una estratègia i sobretot una execució integral que contempli tots els aspectes vinculats amb:

  • Infraestructures; com la senyalística dels ports, el desenvolupament de la Via Blava del Llobregat, el carril bici de seguretat a la C-16 a l’alçada de Cercs o l’enllaç entre Peguera i els Rasos.
  • Màrqueting i promoció; com una web que aglutini el producte ciclista i de turisme actiu al Berguedà, campanyes promoció específiques on-line i off-line i la vinculació al territori de referents professionals d’aquest esport.
  • Dinamització d’un calendari anual d’activitats; calendari de ports tancats al ciclisme, curses i altres esdeveniments vinculats.
  • Dinamització i suport a les empreses que conformen la cadena de valor de turisme i esport.

L'èxit de la Primavera Ciclista ha estat possible gràcies a la col·laboració público-privada. L’ACEB ha estat un dels motors i la implicació del teixit empresarial de la comarca ha estat crucial per a la realització de les activitats programades, tant a través de la col·laboració econòmica com de la participació activa en la logística i l'organització.

L'ACEB està disposada a treballar conjuntament amb les institucions per aconseguir que el Berguedà es converteixi en un referent del cicloturisme a Catalunya.

Des de l'ACEB volem agrair a totes les empreses que han donat suport a la iniciativa. La seva contribució ha estat indispensable per a l'èxit d'aquest projecte. Després d’aquesta bona entesa, l'ACEB demana a les institucions que repliquin aquest model en altres projectes, ja que ha demostrat ser una fórmula efectiva per a generar un impacte positiu en la comarca.