El Govern central publica el formulari perquè els autònoms demanin el bo social elèctric Destacats

El Ministeri de Transició Ecològica ha regulat la forma en què els treballadors autònoms que hagin cessat la seva activitat o l'hagin vist reduïda per l'actual crisi poden sol·licitar acollir-se al bo social elèctric per tenir un descompte en la factura de la llum, i ha publicat el model de formulari perquè demanin la seva adhesió a aquest.

Així ho estableix l'Ordre Ministerial que publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i va entrar en vigor el dissabte amb la finalitat de "clarificar alguns aspectes pràctics de l'aplicació d'aquesta nova modalitat de bo social" inclosa en el paquet de mesures i ajudes econòmiques aprovades pel Govern el passat dimarts.

L'ordre també publica el model de sol·licitud que els autònoms afectats hauran d'utilitzar per demanar acollir-se al bo social i la corresponent reducció del preu de l'electricitat.

En la sol·licitud, a més de les seves dades personals i familiars, el demandant ha d'acreditar que "té dret a la prestació per cessament total d'activitat professional o per haver vist la seva facturació en el mes anterior a què se sol·licita el bo social reduïda en, almenys, un 75% en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior".

En el cas particular que el treballador autònom hagi hagut de cessar la seva activitat, ha d'aportar per acreditar un certificat expedit per l'Agència Tributària, o el corresponent òrgan competent de la seva comunitat, sobre la base de la declaració de cessament d'activitat declarada per l'interessat.

Amb aquesta nova publicació queda modificat el model de sol·licitud del bo social que establia el RDL 11/2020 d’adopció de mesures urgents complementàries.