Els autònoms i pimes tindran un mes més per pagar els principals impostos Destacats

El govern espanyol amplia fins al 20 de maig el termini de presentació i liquidació d’impostos d’autònoms i pimes que tinguin una facturació inferior a 600.000 eurosLa moratòria d’impostos per a autònoms i petites i mitjanes empreses que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres afecta 3,4 milions de contribuents. Les mesures beneficiaran al 95% del total d'empreses i autònoms que han de presentar declaració tributària a l'abril i amb un volum de facturació inferior a 600.000 euros, perquè el termini per a la resta continuarà sent el 20 d'abril del 2020

Amb aquesta moratòria es prorroga un mes més el pagament dels principals impostos per evitar que quedin sense liquiditat. Són 3.558 milions d’euros que l’Estat deixa d’ingressar temporalment. No es perdona cap deute a pimes i autònoms, però poden ajornar els pagaments d’abril a maig.

Això afecta la liquidació de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) del primer trimestre, els pagaments fraccionats de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i de l’Impost de Societats.
 
D’altra banda, s’ha destacat que el Govern espanyol està treballant per facilitar als autònoms la declaració per estimació directa i permetre’ls renunciar al sistema de mòduls temporalment, mesures que es tractaran en les pròximes reunions del Consell de Ministres.