Empreses berguedanes busquen com establir vincles comercials a Alemanya

Entrevistes empresarials amb la Directora d'Innovació de l'oficina exterior d'ACCIÓ a Alemanya

Diferents empreses del Berguedà s’han trobat aquest matí, a les oficines de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà, amb la Directora d’Innovació de l’oficina exterior d’ACCIÓ a Alemanya, Teresa Puerta, per estudiar de quina manera es pot comercialitzar el seu producte al mercat germànic.

Aquesta acció s’emmarca en el programa d’internacionalització PIRINEU GLOBAL que impulsa l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà, amb l’objectiu d’oferir serveis a les empreses de la comarca interessades o que ja s’hagin iniciat en el comerç exterior, i que en aquesta ocasió compta amb la col·laboració d’ACCIÓ.

IMG 20170531 101205 2 w


Segons el president de l’ACEB Josep Fígols: “Estem molt satisfets que avui i per primera vegada, set empreses puguin entrevistar-se amb la Directora d’innovació de l’oficina exterior d’ACCIÓ a Alemanya per veure com es pot treballar en cada cas concret la comercialització exterior dels productes i serveis berguedans”. En relació amb la col·laboració amb ACCIÓ afegeix “agraïm la tasca de la delegada d’ACCIÓ a la Catalunya Central Laura Sobrevias per apropar a la comarca l’oferta de serveis que poden ser d’interès pel progrés i enfortiment de les empreses de casa nostra”.

Sobre aquest mercat i segons les últimes dades d’ACCIÓ, durant l’últim any les exportacions catalanes a Alemanya han estat per valor de 5.000 milions d’euros, de les quals, un 70 % són de producte amb base tecnològica (sector automoció, químic, maquinària, electrònica, principalment).